Part FM 92,6 / 101,3 - a Balaton rádiója
Épp most szól:

Forgalmirend-változások Keszthelyen

Keszthely - Több jelentős forgalmirend-változás volt az elmúlt időszakban Keszthelyen. Nemrég két olyan módosítás is történt, ami különös odafigyelést követel meg a közlekedőktől. Az egyik a Pethő, a másik pedig a Bástya utcát érinti.
Szemben a forgalommal - többen megszokásból vezetnek nem veszik figyelembe az utca keleti felén kihelyezett behajtani tilos táblát.
Göncz Attila, a Városüzemeltető Nonprofit Kft. igazgatója azt mondja: a Pethő utca szűk keresztmetszete és ennek ellenére nagy forgalma indokolta a döntést.
A napokban, a Bástya utcában vehették birtokba a közlekedők a kerékpárutat és a parkolókat. A változások körültekintést igényelnek a közlekedőktől.
Az Alapellátási Intézet előtt süllyesztett szegélyű családi és mozgáskorlátozott parkolókat hoztak létre. Így tehát már nem kell az ide érkezőknek az úttestre gyalog kimenni ahhoz, hogy a járdát megközelítsék. További új parkolók lesznek majd a Georgikon utca négyes szám alatt. Ezekkel azokat pótolják, amik az utcában a kétirányúsítás miatt szűnnek meg majd. A parkolni szándékozóknak érdemes figyelni arra is, hogy megváltozott néhány szabály. Kibővítették a díjköteles időszakot és kiemelt övezetté nyilvánítottak bizonyos területeket. A változásokról a fizetős övezetekben a parkolóautomaták is figyelmeztetik a vásárlót.