Part FM 92,6 / 101,3 - a Balaton rádiója
Épp most szól:

Új külső, régi értékek Balatonföldváron

A megújult közösségi ház átadásával is ünnepelte 119. jubileumát Balatonföldvár. A létesítmény mintegy 90 milliós uniós forrásból és 20 milliós önrészből valósult meg. Mint azt Holovits Huba, a város polgármestere elmondta: egy település fokmérője az, hogy mennyire tud fejlődni, Földvár pedig jó úton jár.

Egy éve kezdődött a közösségi ház felújítása, amelyet a Földvári napok keretében, szombaton vehettek újra birtokba a helyiek.

Holovits Huba, polgármester, Balatonföldvár:
- A tavalyi évben kezdődő beruházás során 90 millió forintos európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült az épület energetikai felújítása. Ehhez a város közel 20 milliós önrésszel járult hozzá. A beruházás során egy korszerű és modern geotermikus energiára épülő fűtési és hűtési rendszer kapott az épület.

Megszépültek a létesítmény belső terei is, amelyek helyi rendezvényeknek, koncerteknek, kiállításoknak is otthont adnak majd.

Holovits Huba, polgármester, Balatonföldvár:
Amikor esős az időjárás mindenképpen az egyik leglátogatottabb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartott közösségi tér a Bajor Gizi közösségi ház. Nem elsősorban a rendezvények miatt, hanem a folyamatosan, rendszeresen megrendező művészeti, képzőművészeti kiállítások révén.

Az épület átadója kapcsán nyílt az a tárlat, amely helyi művészek festményeit mutatja be.


Bíró Norbert, alelnök, Somogy Megyei Közgyűlés:
Jó irányba halad Balatonföldvár!

Mondta Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke a felújított közösségi ház átadóján.

Bíró Norbert, alelnök, Somogy Megyei Közgyűlés:
- A földváriak egyszerre tudnak a múlt felé fordulni, őrizni hagyományaikat és mindeközben a jövőbe tekinteni, meglátni az új utakat az új lehetőségeket.

Ilyen lehetőség volt az az uniós forrás is, amelyből megvalósult a közösségi ház felújítása. Mint azt a város polgármestere kiemelte: egy település fokmérője az, hogy mennyire tud fejlődni, Földvár pedig igyekszik minden lehetőséget megragadni. A cél, hogy a többi közintézmény energetikai felújításai is megvalósuljon. A Bajor Gizi közösségi ház rekonstrukciójával éves szinten 3 millió forintot tud spórolni a település.

(Híradó)