Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Cikkek

Január 22.-e, Vince napja különösen jeles nap a borászok életében, ugyanis ezen a napon jósolják meg az adott évben várható termést. A hagyományt a lellei Kishegyen is tartják, most szombaton vesszőt és mangalicát is vágnak.
Tovább bővülhet a Balatoni Kör tagsága, a szervezet január végén tartja közgyűlését, akkor döntenek az új tagokról is. Erről is beszélt a PartFM-nek Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, akit az évkezdet kapcsán kérdeztünk.
Húszmilliárd forintra pályázhatnak a magántulajdonban lévő, minimum 100 szobás szállodák. A Magyar Turisztikai Ügynökség december végén tette közzé felhívását, miszerint a hotelek vissza nem térítendő forrásból újíthatnak, fejleszthetnek. A lehetőség iránt több siófoki szálloda is érdeklődik.
Több tóparti településnek okoz gondot a hívatlan vad. Róka, vaddisznó és sakál is bemerészkedik a lakott területekre. Az állatok főként a könnyen megszerezhető eleség miatt számítanak gyakori vendégek a lakott területen.
Vasárnap Balatonalmádiba érkezik a betlehemi békeláng, ami közvetlenül Linzből jut el a Balaton-partra. Egy almádi házaspár szervezőmunkájának köszönhető, hogy Ausztriából teljesen civil kezdeményezésre érkezzen a jelkép a városba, ahova várják azokat, akik saját gyertyájukkal, mécsesükkel szeretnék hazavinni a béke lángját.
A balatoni jégpályák sorában a legújabb a balatonboglári, ami december 6-tól várja a téli sportok szerelmeseit és már a nyitás napjára rengeteg programmal készülnek a szervezők.
Karácsonyi vásár, gasztropiknik, Mikulás Regatta, korcsolyázás, szaunázás. Minden lesz december 7-én, szombaton a lellei BL YachtClubban, ahova vigyél magaddal csokoládét jótékony fizetési eszközként.