Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Cikkek

Játszva tanulnak a balatonföldvári óvodások azoknak a játékkonzoloknak a segítségével, amik a többek között a matematikai, a logikai és a vizuális készségeket is fejlesztik.
Nemcsak korszerű műtárgy, hanem turisztikai attrakció is lesz a megújuló Sió-zsilip. 2022-re a siófoki vízleeresztő- és a hajózási zsilip, valamint a kiliti duzzasztó is teljesen újjáépül.
Segélyhívás után a GPS-koordinációnak megfelelően, telefonos applikációval működtetett drón viszi a magyar fejlesztésű és gyártású automata, magyarul beszélő defibrillátort az újraélesztés helyére. Ezt az eszközt mutatták be az Alsóörs Marina kikötőben.
Újra pályázhatnak a balatoni önkormányzatok strandfejlesztésre. A Magyar Turisztikai Ügynökség  hazai forrásból összesen 5 milliárd forintot szán a tóparti fizetős- és szabadstrandok megújulásának folytatására.
Októbertől áprilisig Badacsonyban ismét megmutatják a gasztronómiai csúcsokat. 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.
A tavalyi nagy siker után a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői már 7 helyszínen mutatják be a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton Télen Nyáron Menő.
Folytatódik Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. csapvizet népszerűsítő kampánya. A bölcsődések, óvodások, általános és középiskolások figyelmét is felhívják a vízfogyasztás fontosságára. A gyerekek a menzán üvegkancsóból tölthetnek maguknak jóízű csapvizet.
A színek totális pompájának időszakában indul a Balaton Camino harmadik évada. Október 5-én újra felhúzza a legkényelmesebb sétálós cipőjét a három ötletgazda, akikhez az előzetes jelzések szerint több százaz csatlakoznak majd, hogy megkerüljék a Balatont, vagy legalábbis egy-egy szakaszon részesei legyenek a túrának.
A táj úgy maradjon szép, ahogyan a természet megalkotta. Erre hívja fel a figyelmet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, hiszen a természetvédelmi területeken is egyre népszerűbb a kőrakások építése. Jusson eszetekbe, hogy apró állatok és növények élőhelyét bolygatjátok meg, ha kőrakást építetek.
A Balaton egyik leggyönyörűbb helyszínén tartják pénteken és szombaton a MOL Nagyon Balaton záróeseményét, a kétnapossá bővülő BalatonPikniket.