Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Cikkek

A PLÁZSon egészen augusztus végéig tart a nyár, úgyhogy aki még szeretne magának kikanyarítani egy szeletet belőle, az ezen a hétvégén is élvezheti Siófok homokos tengerpartját.
Egy életmentés és közel 3000 szakszerűen ellátott sérülés – ez az idei Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat mérlege. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak idén is a kagylók okozta sérülések és kisebb sportsérülések adták a legtöbb feladatoz.
Dedikált aranyhalakkal díszitik fel a fákat a Strand Fesztiválon Zamárdiban. A sztárok által készített és aláírt aranyhalak egyenként 10 ezer forinttal segítik a rászoruló családok iskolakezdését.
Történelmi Lovasfesztivállal várnak mindenkit Keszthelyen, a Festetics Kastély kertjében augusztus 16. és 18. között, ahol a korabeli arisztokrácia lovas szokásaival is megismerkedhetnek az érdeklődők.
Megvan a Balatoni Hajózás 500 ezredik utasa.. Csütörtökön köszöntötték azt a tatai családot, akik a Badacsony katamarán fedélzetén félmilliomodik utasként kötöttek ki a badacsonyi hajóállomáson.
Ha odafigyelsz az egészségedre, a környezetedre, akkor biztosan beállsz a csapvíz fogyasztók táborába. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. is amellett érvel, hogy a csapvíz fogyasztás nemcsak a pénztárcát kíméli, de a környezetszennyezést is csökkenti.
A déli part első gasztropanziója épül Balatonszemesen. Nem nehéz kitalálni: igen-igen a Kistücsök bővül négycsillagos színvonalú panzióval, ahol lesz bemutatókonyha és a helyi értékek is bemutatkoznak.
A zamárdi Tiki Beach kovászosuborka levese az Év Strandétele. Minden eddiginél szorosabb versenyben választotta ki a zsűri a legjobb strandételeket, ezért idén először négy díjat is kiosztottak.
Augusztus 11. és 13. között lesz idén a csillaghullás csúcsa, de már előtte is érdemes kifeküdni csillaglesre, még azelőtt, hogy a telehold megvilágítja az égboltot. A Balaton-parton nagyon romantikus lehet a csillagles, de az eplényi Kalandhegyre is érdemes felkapaszkodni.
Három színművész kézlenyomatával bővül a zamárdi hírességek fala. Augusztus 10-én szombaton 11 órakor Molnár Piroska, Eperjes Károly és Rudolf Péter kézlenyomatait leplezik le a zamárdi Kertmozinál a színművészek jelenlétében.