Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Cikkek

Kijárási korlátozást rendelt el a kormány március 28-tól április 11-ig. A korlátozás azt jelenti, hogy a lakóhelyeket csak alapos okból lehet elhagyni. Az intézkedéssel, ami nem tilalom, a kormánynak az is célja, hogy az idősebbeket és a fiatalabbakat szétválasszák egymástól.
Megszületett az NN Ultrabalaton szervezőinek döntése. A futófesztivált október 1-4. között tartják meg a tónál. A versenyközpont helyszíne nem változik, maradnak Balatonfüreden.
Több változás is életbe lépett a balatoni hajós közlekedésben. Nem indulnak el áprilisban a személyhajók, így a 174. hajózási szezonban nem tartják meg a nagyszombati első hajó indulást, de módosult a komp menetrendje is.
Elmarad a Nemzeti Regatta, amit június első hétvégéjén rendezett volna meg a Balatoni Hajózási Zrt. Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját 2016-ban szervezte meg először a Bahart. A cég reméli, hogy jövőre meglesz az 5. fesztivál, ami már az első évben hatalmas sikert hozott.
Az immunrendszer karbantartásához is fontos, hogy ne felejtkezz meg a mozgásról akkor sem, ha pillanatnyilag nincs lehetőség edzőteremben gyakorolni. Egyre többen térnek át az online, home trainig-re, amihez nem kell nagy hely, vagy extra eszközök. Ilyen lehet a jóga, amivel a bezártság okozta stresszt is oldhatod.
Az új élethelyzetek valahogy mindig kikényszerítik az újszerű, kreatív megoldásokat. Az éttermek és egyéb vendéglátóhelyek ajtajai vagy zárva vannak, vagy a vendégek nem igazán nyitogatják, mert inkább otthon maradnak, de azért mindenről nem kell lemondani. A badacsonyiak például ötleteltek, így van már borozz otthon kampány, az elmaradt Gasztrohegy programokat az online térben a séfek tuti receptjeivel helyettesítik és online borkóstolókon is részt vehetsz Laposa Zsófia borásszal. Budavári Dórával, a Laposa Birtok marketing vezetőjével beszélgettünk.
Felesleges fóliaszám vásárolni a palackozott ásványvizet. A csapvíz nem fertőzött, nem is lesz az, ezért aztán bátran lehet inni. Ha a buborékos vizet szereted inkább egy szódagépre ruházz be, ahelyett, hogy egy csomó pet palackkal tározol be. A víz fertőtlenítésére használt klór megöli a koronavírust, a csapvíztől biztosan nem leszel beteg. Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szóvivője többek között erre a fontos tényre hívja fel a figyelmet.