Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Cikkek

A BalatonHelp megújult weboldalán böngészhetnek mindazok, akik számára a Balaton vízén is fontos a biztonság. A BalatonHelp szolgáltatást a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület azért hozta létre, hogy a Balatonon vízi járművel közlekedők egy gyors, kiszámítható és megbízható segítségnyújtási rendszerhez jussanak.
Siófok újra nyitva, a hétvégétől nemcsak a szállodák, hanem a vendéglátóhelyek és a szolgáltatók nagy része is várja a vendégeket. A közel 130 éves hagyománnyal bíró szezonnyitó ünnepség ezúttal elmarad, így a Nyár fővárosának kulcsát sem veheti át szimbolikusan a város, de az élet visszaáll a régi kerékvágásba és elindul a nyári szezon.
Beindult az üdülési kedv, 8 nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma a Szállás.hu adatai szerint. Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula a legvonzóbb úti célok – közölte az online szállásfoglaló portál.
A pünkösdi hétvégén, május 29-én megnyílik a nagyközönség előtt a siófoki Nagystrand és természetesen a nyári Balaton-parti ellazulás epicentruma, a Plázs is.
Megvan az új időpont, július 30. és augusztus 1. között rendezik meg a Balaton legnagyobb vitorlásversenyét, a Kékszalagot.
Ismét nyitva a keszthelyi Festetics kastély madárparkja. Nyolc új fajjal bővült madárpark, de több újdonsággal is várja a látogatókat, többek között emu és egzotikus kisliba simogatóval.
Május 30-án elindítja első menetrendi és sétahajójáratait a Balatoni Hajózási Zrt. Az idei évben rendhagyó keretek között, ünnepélyes megnyitó nélkül veszi kezdetét a 174. hajózási szezon a Balatonon.
Új időpontban jelentkezik az idei, kilencedik Paloznaki Jazzpiknik. Az eredetileg július végére tervezett fesztivált augusztus 20. és 22. között rendezik meg.
Az idei első vízminták vizsgálatából az derült ki, hogy egyelőre semmi szokatlan nincs a Balaton vizében, a korábbi éveknek megfelelően jó minőségű a víz, és viszonylag alacsony az algaszám.
A biztonság lesz a legfőbb hívószó az idei nyáron a Balaton-parton és ahol ezt garaantálni tudják, ott a siker sem maradhat el. Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke szerint a biztonság mellett a szolgáltatások minősége is minden eddiginél fontosabbá válik.