Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Cikkek

Decemberben a Mikulás Regattával ismét elindul a téli vitorlásverseny sorozat Balatonlellén, de annak sem kell lemondania a téli hajós élményről, aki nem feltétlen vágyik sport teljesítményre. Nekik ott van Luszi, a négyévszakos kishajó programokkal a fedélzeten.
Ünnepeltek a siófoki cserkészek. 90 éves a 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat, amely egyike az ország legpatinásabb csapatainak.
Ismét elindult az „ÉV BALATONI HÁZA 2019.” építészeti díjpályázat, amire december 15-ig lehet nevezni. A Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség (BSZ) valamint Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatásával második alkalommal tették közzé a felhívást. Tavaly a középület kategóriában az Alsóörs Marina kikötőépülete és a hotel nyert díjat.
A víz és a sport kapcsolata örök. Ezzel a szlogennel indított kampányt a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. és a Siófok Kézilabda Club, akik a jelmondatot úgy folytatják, hogy szomjazzák a közös sikert.
Ha a bakancslistádon ott van az októberi balatoni csobbanás, akkor október 23-án akár úgy is ünnepelhetsz, hogy átadod magad az elemeknek. A vizet a maga 16 fokával nevezhetjük frissnek, a levegő hőmérsékletét ellenben kora nyáriasnak, ami lendületet adhat a bátraknak.
Segítsünk Levinek, hogy ő is megkaphassa azt a terápiát, amivel a gerincvelői izomsorvadás kezelhető. Szorít az idő, hiszen Levente decemberben két éves lesz és a kezelést addig kell megkapnia.
Játszva tanulnak a balatonföldvári óvodások azoknak a játékkonzoloknak a segítségével, amik a többek között a matematikai, a logikai és a vizuális készségeket is fejlesztik.
Nemcsak korszerű műtárgy, hanem turisztikai attrakció is lesz a megújuló Sió-zsilip. 2022-re a siófoki vízleeresztő- és a hajózási zsilip, valamint a kiliti duzzasztó is teljesen újjáépül.
Segélyhívás után a GPS-koordinációnak megfelelően, telefonos applikációval működtetett drón viszi a magyar fejlesztésű és gyártású automata, magyarul beszélő defibrillátort az újraélesztés helyére. Ezt az eszközt mutatták be az Alsóörs Marina kikötőben.