Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Csapvízkampány a menzákon is

Folytatódik Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. csapvizet népszerűsítő kampánya. A bölcsődések, óvodások, általános és középiskolások figyelmét is felhívják a vízfogyasztás fontosságára. A gyerekek a menzán üvegkancsóból tölthetnek maguknak jóízű csapvizet.

Ön mennyi vizet iszik egy nap? Tudta, hogy 1,5 milliárd ember nem jut tiszta, egészséges vízhez? Sőt a világ iskoláinak felében nincs megfelelő vízellátottság sem, pedig minden nap fontos lenne a megfelelő folyadékbevitel, hiszen a víz nemcsak szomjoltó, de javítja a koncentrációt, csökkenti a fáradtságot, és segít egészségesnek maradni.
Többek között ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel kampányol az őszi időszakban a DRV Zrt., és a csapvízfogyasztás minél szélesebb körben való népszerűsítése érdekében a működési területükön található települések egy részén intézményi közétkeztetést biztosító szolgáltatókkal is összefogtak. A HUNGAST CSOPORT és a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi Gondnoksága örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az együttműködés eredményeképpen 8 településen logózott kancsóban biztosítják a csapvizet a bölcsődei, óvodai, általános és középiskolai, kollégiumi menzákon.

„Az őszi időszakban is fontosnak tartjuk hangsúlyozni a vízfogyasztás szerepét, kiemelni a csapvíz jótékony hatását, jelentőségét, és mindezt tudatosítani a bölcsődébe, óvodába és iskolába visszatérő gyerekekben. Emellett nagyon örülünk, hogy ez a téma nem csak nekünk szívügyünk, hiszen más szolgáltatókat is megfogott a kezdeményezésünk. Így a gyerekek esetében még több platformon tudjuk az életkoruknak megfelelő és informatív módon átadni a tudást, amelynek birtokában ők is tudatos vízfelhasználókká válhatnak, óvva a környezetünket” – fogalmazott Lakatos Edina, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője.

Itt hallgathatod meg Lakatos Edinát az iskolai csapvíz népszerűsítő programról:

Enyedi Csaba, a HUNGAST CSOPORT kommunikációs igazgatója hozzátette: „Mi a Hungastnál mindig nagy hangsúlyt fektettünk a finom ízű, egészséges és változatos ételek szolgáltatásán túlmenően a megfelelő, táplálkozással kapcsolatos ismeretek terjesztésére is fogyasztóink körében. Edukációs felelősségvállalásunk célja a megfelelő étkezési kultúra, a környezettudatos szemlélet és az egészséges életmódot támogató ismeretek átadása a felnövekvő nemzedék számára. Lényegesnek tartjuk, hogy a fogyasztóink – kiemelten a gyermekek – megismerjék a valóban egészséges étkezés és a folyadékpótlás fontos szerepét, ezáltal tudatában legyenek az egészséges táplálkozás egészséges életmódot támogató összetevőinek is. Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy örömmel fogunk össze a DRV Zrt.-vel, és támogatjuk ezen nagyszerű programot is!”