Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Csúszik a húsvéti hajóindulás

Több változás is életbe lépett a balatoni hajós közlekedésben. Nem indulnak el áprilisban a személyhajók, így a 174. hajózási szezonban nem tartják meg a nagyszombati első hajó indulást, de módosult a komp menetrendje is.

A koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel áprilisban szünetelnek a személyhajózási szolgáltatások – közölte honlapján a Baléatoni Hajózási Zrt. – A koronavírus járvány következtében kialakult egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a hagyományos húsvéti hajózási szezonindulás a Balatonon elmarad, április hónapban a személyhajózási szolgáltatásaink szünetelnek. Társaságunk természetesen folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírussal kapcsolatos híradásokat és kormányzati kommunikációt, ennek megfelelően a szezonindulás pontos dátumáról a későbbiekben adunk tájékoztatást – írja a Bahart.

A koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel a társaság 2020.03.24-től az alábbi átmeneti utazási feltételekkel biztosítja a szolgáltatást a rendelkezések visszavonásáig:

Az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzített információkhoz képest módosul az aktuális menetrend és napi üzemelési időszak:
– Szántódrév kikötőből az első járat 7.00 órakor, az utolsó járat 19.00 órakor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden egész órakor.
– Tihanyrév kikötőből az első járat 7.15 perckor, az utolsó járat 19.15 perckor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden óra 15 perckor.
– A szolgáltatás kizárólag gépjárművel történő utazás során vehető igénybe, gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat Társaságunk átmenetileg nem szállít.
– Utasaink a jegyváltás és utazás ideje alatt – esetleges vészhelyzettől eltekintve – a gépjárműből NEM szállhatnak ki.
– Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából.
– Továbbra is kérjük, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!