Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Félmilliárd a siófoki Rózsakertre

Siófok félmilliárd forint kormányzati támogatást kap a Rózsakert és a kikötő környezetének felújítására – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Meg kell újítani a siófoki Rózsakertet, aminek felújítására mintegy félmilliárd forint forrásra számíthat a város annak érdekében, a terület 21. századi színvonalúvá válhasson és európai szintűvé fejlődhessen – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója kedden délután Siófokon, ahol az aranyparti szabadstrandi szakasz bejárását követően sajtótájékoztatón arról is beszélt: Gruber Attilával, a Fidesz polgármester-jelöltjével többször egyeztettek már a siófoki turisztikai fejlesztési lehetőségekről. – A turizmus-vendéglátás iparág húz, egyre többen utazunk mi magyarok is belföldön. Budapest után a Balaton a legnépszerűbb turisztikai terültet, és nyilván az szeretnénk, hogy a Balaton és Siófok fejlődése is olyan ütemet vegyen, hogy elmondhassuk, a Balaton az egyik vezető közép-európai turisztikai térség – mondta Guller Zoltán.
– Évtizedes fejlesztésekkel vagyunk adósai a városlakóknak és az ide látogató turistáknak – ezt már Gruber Attila polgármester jelölt fejtette ki, arra fókuszálva, hogy Siófok fontos eleme a balatoni turizmusnak, ezért is kell az elhanyagolt turisztikai területeket megújítani, és a környező településekhez hasonlóan kedvezőbb feltételekkel várni a vendégeket.
A sajtótájékoztatón Witzmann Mihály, Siófok térségének országgyűlése képviselője úgy fogalmazott, elengedhetetlen, hogy most tapasztalható egyszeri és megismételhetetlen fejlesztési időszakból a Balaton győztesként kerüljön ki. – Nekünk itt Siófokon az is fontos, hogy a város ne a vesztesek, hanem a győztesek táborát gyarapítsa – hangsúlyozta a képviselő és hozzátette: ehhez a Nyár fővárosához méltó célokra valamint fejlesztésekre van szükség.

Guller Zoltán nyilatkozatát itt hallgathatod meg: