Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

HidegenLégió és Farsangi Regatta a tél jegyében

Múlt vasárnap 7 hajóval indult útnak a HidegenLégió, hogy körbevitorlázza a Balatont, és megmutassa, hogy a tó ilyenkor is hajózható. A túra jól sikerült, bár az elmúlt napok szokatlanul szeles időjárása kettévágta az amúgy 5 naposra tervezett programot. A vihar elvonult, és a meteorológusok előrejelzése szerint a hétvégére szikrázó napsütés és 8 fok várható, így nincs akadálya annak, hogy Balatonlellén megrendezésre kerüljön az idei év első balatoni vitorlásversenye, a IV. Farsangi Regatta. A téli vitorlázás nagyon időjárás függő, ami abból is látszik, hogy míg idén a szél, tavaly a jég okozott némi bizonytalanságot.

Kedden véget ért a Balatoni Kör tagok téli vitorlás túrája. A HidegenLégió csapata vasárnap indult útnak a szokásos téli vízi szeánszra, aminek küldetése van, természetesen a Balaton népszerűsítése. Vasárnap ragyogó napsütésben, igazi tavaszi időben indult útnak a csapat Lelléről Fenyves irányába, kedden viszont muszáj volt befejezni a túrát a szél miatt. Egy kikötő kimaradt, de ez senkinek sem okozott gondot, nem maradt hiányérzet a résztvevőkben. Sokan voltak, akik a Facebookon követték a légiósokat, és talán még többen voltak, akiknek úszott a nyála, amikor a csapattagok ország-világ előtt főztek. A helyzet az, hogy nemcsak az online követők számában látszik, hogy egyre többen érdeklődnek a téli Balaton iránt, hanem a vendégadatokban is tetten érhető már az a marketing tevékenység, amit a Balatoni Kör, vagy éppen a HidegenLégió végez.

A HidegenLégióról és a hétvégi Farsangi Regattáról Tóth Balázzsal, a BL YachtClub vezetőjével, a Balatoni Kör alelnökével beszélgettünk.

HidegenLégió és Farsangi Regatta a tél jegyében