Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Hív a víz télen is

Decemberben a Mikulás Regattával ismét elindul a téli vitorlásverseny sorozat Balatonlellén, de annak sem kell lemondania a téli hajós élményről, aki nem feltétlen vágyik sport teljesítményre. Nekik ott van Luszi, a négyévszakos kishajó programokkal a fedélzeten.

Elmúlt már az az időszak, amikor furán néznek a versenyszervezőre és a vitorlázóra, ha télen akar vízre szállni. A megfelelő vízkeringető rendszerrel működő kikötőkben télen sem daruzzák ki a vitorlásokat, és – elég az elmúlt telet figyelembe venni – az időjárás is kedvez azoknak, akik hajlandóak öltözéket váltani és a téli időszakban is szívesen futnak ki a vitorlásokkal. A versenykedvet sem kell téli pihenőre küldeni, hiszen hamarosan indul a Téli Vitorlás Versenysorozat 2019/2020-as évada, ami december 7-én a Mikulás Regattával startol, szilveszterkor pedig már a 7. évbúcsúztató regattát tartják a BL Yacht Clubban.

 

A Téli Vitorlás Versenysorozatról Tóth Balázs, a versenyek főszervezője beszélt a PartFM-en:

 

Azoknak sem kell feladniuk a reményt, hogy vízre szálljanak a téli időszakban, akik nem vitorlással szeretnék szelni a habokat, hiszen a téli regatták helyszínén ott vár mindenkit Luszi, a Balaton télen-nyáron közlekedő hajója, aminek a kabinja ugyan fűtött, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendégei szívesen csodálják a Balatont a hajó nyitott részéről még a hidegebb napokon is.

Tóth Balázs, a BL YachtClub vezetője Luszi programjairól is beszámolt, hallgasd meg: