Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Kovászosuborka leves az Év Strandétele

A zamárdi Tiki Beach kovászosuborka levese az Év Strandétele. Minden eddiginél szorosabb versenyben választotta ki a zsűri a legjobb strandételeket, ezért idén először négy díjat is kiosztottak.

A Zamárdi Tiki Beach kovászosuborka levese lett az ide Év Strandétele. Hétfőn derült ki, hogy az idei versenynek kik a befutói. Az Év Standétele versenyt ötödik alkalommal rendezte meg a Balatoni Kör illetve a We Love Balaton és az is elmondható, hogy még soha nem volt ilyen erős a mezőny, 16 különböző strandételt neveztek. A Balaton az egészséges, helyi alapanyagokra építő, megújuló strandételek terén európai viszonylatban is kifejezetten erős helyszín. Az pedig, hogy három helyezettet hirdettek, plusz különdíjat is kiosztottak azt bizonyítja, hogy a minőség is egyre erőteljesebb.
Kardos Gábort, a Balatoni Kör szóvivője, a verseny ötletgazdáját kérdeztük. Hallgasd meg, mit mondott:

A nagymama receptje alapján készülő, klasszikus kovászos uborka az idei Év Strandételének alapanyaga, amiről azt is jó tudni, hogy a zamárdi parton készül, közvetlenül ott, ahol tálalják. A Tiki Beach a tavalyi nyár felfedezettje volt az Év Strandétele versenyben, idén pedig a koviubi levesen kívül egy különleges desszertet is alkottak, ami tarhonyából készül. A győztes bisztró egyik tulajdonosát, Juhász Zsuzsát kérdeztük.

 


fotó: welovebalaton.hu

 

A nyári hőségben jól esnek a könnyű strandételek, mondjuk akár egy szendvics is elég ahhoz, hogy megtöltsük a gyomrunkat. Az Év Strandétele verseny második helyezettje pont ilyen. A marhaszegyes ciabatta szendvicsben minőségi hús lapul, ami nem más, mint a fenyvesi angus szegye. Az ezüstérmes strandétel második helyezettjét kínáló Port Burger üzletvezetőjét, Balla Györgyöt fagattuk a balatonmáriafürdőn fellelhető finomságról.

 


fotó: welovebalaton.hu

 

Az Év Strandétele harmadik helyezettje a balatonlellei Málna Büfé Tex mex salátája.


fotó: welovebalaton.hu

 

Az Év Felfedezettje pedig a keszthelyi móló előtti büfésoron található Pinyó bisztró.


fotó: welovebalaton.hu