Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Még szebb lesz a vörsi betlehem

Hamarosan elkészül a Vörsi Betlehem, amit nem kevesebb mint 71 éve építenek meg minden évben. Az 50 négyzetméteres templomi életkép Európa legnagyobb beltéri betleheme, amiért évről-évre tízezrek zarándokolnak el Vörsre, hogy megcsodálhassák.

Aprólékos munkával készül idén is a vörsi betlehem, ami december 1-től lesz látható egészen februárig. Az 50 négyzetméteres betlehem építésében 70 év tapasztalata van benne, nem véletlen tehát, hogy egyedülálló Európa legnagyobb beltéri betleheme. A karácsonyi jelenet évről-évre változik, az építők a bontást követően már agyalnak azon, hogy miként lehetne még szebbé és részletgazdagabbá tenni a betlehemet, ami idén sem lesz ugyanolyan mint tavaly volt. Ezúttal a világítással játszanak egy kicsit, az adja majd az újdonságot.
– Olyan ez mint egy kis sziget, ami a békét hozza el nekünk és mindenkinek, akik megnézi. Akik eljönnek hozzánk boldogságot, szeretetet fognak – mondta Deák Tamás, Vörs polgármestere.
Az adventi időszak idén nemcsak a templomi betlehem miatt lehet nyüzsgő a faluban. A templommal szemben idén egy 17 négyzetméteres kültéri jelentet is kialakítanak és adventi vásárral is várják az érdeklődőket, akik az előző évekhez hasonlóan ebben a szezonban is legalább 25-30 ezren lesznek.

 

A betlehemről Deák Tamás, Vörs polgármestere beszélt:

 

címlapfotó: sonline.hu