Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Ötmilliárd a balatoni strandokra

Újra pályázhatnak a balatoni önkormányzatok strandfejlesztésre. A Magyar Turisztikai Ügynökség  hazai forrásból összesen 5 milliárd forintot szán a tóparti fizetős- és szabadstrandok megújulásának folytatására.

Ezt Guller Zoltán, az ügynökség vezérigazgatója jelentette be a turizmus világnapján, a siófoki Aranyparton. – Annak érdekében, hogy a következő szezonra valamennyi strandon el tudjon készülni a fejlesztés, a következő egy hónapon belül a Turisztikai Ügynökség a kormány támogatásával valamennyi szabad és valamennyi fizetős strand számára újabb pályázati lehetőséget ír ki, alapvetően strandi infrastruktúra fejlesztésre – mondta Guller Zoltán. Hozzátette: az önkormányzatok a vizesblokkok és a strandlejárók megújítására, füvesítésre, köztéri padok kihelyezésére, világításra vagy éppen wifi kiépítésére pályázhatnak. A vezérigazgató kiemelte, hogy a strandfejlesztési program harmadik ütemének célja, hogy a parti fürdőhelyek jövő nyárra újabb szintet léphessenek.
A Magyar Turisztikai Ügynökség ezen túl a balatoni csúszdák megújítását is támogatja, amire nemcsak az önkormányzatok, de a vállalkozói üzemeltetők is nyerhetnek pénzt.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a magyaroknak továbbra is a Balaton az első számú úti célja.
Hallgasd meg ITT:

 

Hidvégi József, Fonyód polgármestere ezt mondta a strandfejlesztésekről:
Hallgasd meg ITT:

Tihanyban is folytatják a strandok felújítását, mondta Tósoki Imre polgármester
Hallgasd meg ITT:

Gruber Attila, siófoki polgármester jelölt arról beszélt, hogy a szabadstrandok szabad strandok maradnak
Hallgasd meg ITT: