Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Pünkösdkor elindulnak a hajók a Balatonon

Május 30-án elindítja első menetrendi és sétahajójáratait a Balatoni Hajózási Zrt. Az idei évben rendhagyó keretek között, ünnepélyes megnyitó nélkül veszi kezdetét a 174. hajózási szezon a Balatonon.

A 174. hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett május 30-tól már a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon. A BAHART alkalmazkodva a kormányzati rendelkezésekhez, kéthetes periódusokban hirdeti meg személyhajózási menetrendjét – közölte a társaság, amely folyamatosan nyomon követi majd az utasforgalom alakulását, és szükség szerint rugalmasan módosít a meghirdetett menetrenden és kapacitásokon.

Dónucz László, a Bahart értékesítési és forgalmi igazgatója rádiónknak azt is elmondta, hogy a cég 174 éves történetében csupán néhány alkalommal fordult elő, hogy nem a hagyományosan szezonkezdetnek számító húsvét nagyszombaton futott ki az első személyhajó.

 

A települések között közlekedő menetrendi hajózás a szezonindulás első két hetének minden napján a 4 legforgalmasabb útvonalon lesz elérhető az utazóközönség számára. Ezek a Balaton két partját összekötő, kiránduló járatok napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany, Balatonboglár-Révfülöp és Fonyód-Badacsony útvonalakon, valamint napi 3 alkalommal Balatonmáriafürdő és Balatongyörök települések között. A pünkösdi szezonindító hétvégétől sétahajó járatokat is indít a BAHART, összesen 9 kikötőből. Már az első két hét minden napján indul sétahajó Siófokról, Balatonfüredről, valamint Keszthelyről. A hétvégi napokon pedig további 6 kikötőből – Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, valamit Révfülöpről – is elérhető lesz az 1 órás sétahajózási szolgáltatás.

A társaság azt kéri az utasoktól, hogy tartsák be az előírt óvintézkedéseket és ha retúr jegyet vásárolnak, akkor visszafelé is arra a járatra szálljanak fel, amire a jegyük szól, hiszen így könnyebben tervezhető az utaslétszám a hajókon – mondta Dónucz László.

 

 

Az idei évben néhány újdonsággal és a már megszokott kedvezményekkel várja a BAHART a hajózni vágyókat. Valamennyi hajón tájékoztató plakátot helyeznek el adott hajó bemutatásáról. A plakátokon szereplő ún. QR kód mobiltelefonnal történnő beolvasásával az utasok akár útközben, akár a későbbiekben is meghallgathatják a hajók történetét a BAHART honlapját felkeresve. A hajókról szóló érdekességek mellett a balatoni településekről és azok látnivalóiról is hallhatnak majd tájékoztatókat a hajók fedélzetén az utazás során. A hajók többségre kihelyezett TV készülékek, kijelzők segítségével pedig megnézhetik az egyes balatoni települések bemutatkozó filmjeit, valamint a BAHART imázsfilmjeit is.

Az idei szezon első hétvégéjét akcióval indítja a BAHART. Május 31-én gyereknap alkalmából meglepetéssel kedveskednek minden hajóra felszálló gyermeknek, ugyanis a megvásárolt Playmobil gyerekjegyek mellé még egy ajándék Playmobil figurát kapnak a gyerekek.