Telefon: +36-84-310-168, +36 30 588 3939 | Cím: 8600 Siófok Budai Nagy Antal utca. 1-3.

Tovább erősít a Balatoni Kör

Tovább bővülhet a Balatoni Kör tagsága, a szervezet január végén tartja közgyűlését, akkor döntenek az új tagokról is. Erről is beszélt a PartFM-nek Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke, akit az évkezdet kapcsán kérdeztünk.

A Balatoni Kör elnöke azt mondta: büszkék arra, hogy nagyon sokan kérték a felvételüket a szervezetbe, de a január végére tervezett közgyűlés a bővülés mellett arra is alkalmas lesz, hogy átbeszéljük a közös programjaikat, ilyenkor áll össze az éves rendezvénynaptár is. – Legnagyobb büszkeség az, hogy létezik a Balatoni Kör, amely most nagyjából 50 taggal működik. Talán még soha nem volt ennyire erős és határozott az irány és a tagság – mondta Laposa Bence, akit a napokban kiadott közleményükkel kapcsolatban is kérdeztünk.

 

Hallgasd meg a részleteket itt:

 

A szervezet az egyik lapban megjelent cikkel kapcsolatban adott ki közleményt a napokban. Az írás a Kör tagjainak lobbi erejét, más balatoni szerveződésekkel való kapcsolatát, sőt a politikai kapcsolatrendszert, vagyis a tagok befolyását próbálta feltérképezni. A Balatoni Kör reakciója többek között arra is kitér, hogy ők egy olyan csapat, aminek a tagjai közt nincs irigység, féltékenység, ármánykodás, gáncsoskodás, van viszont konstruktív vita, mély beszélgetések, és igazi, emberi kapcsolatok. A közleményben az is olvasható, hogy egyre többen kérik ki a véleményünket, a többi balatoni szervezettel, különösen a Balatoni Szövetséggel és a Balaton Fejlesztési Tanáccsal kezdettől a lehető legjobb kapcsolatra törekedtek. Laposa Bence szerint a cikk a szervezetre nézve is sértő, és annak a munkának a fényben is, amit az elmúlt öt évben végeztek. Az elnök arról beszélt: a többi balatoni szervezettel, így a Balatoni Szövetséggel és a Balaton Fejlesztési Tanáccsal való kapcsolatukat is az építő együttműködés jellemezte, és arra törekszenek, hogy ez továbbra is fennmaradjon. – Amit kategorikusan cáfolnunk kell, hogy mint ahogy soha eddig, így a továbbiakban sincs szándékunkban politizálni főleg nem pártpolitikai irányt venni. Ha már politikáról beszélünk, akkor kizárólag Balaton szakpolitikai kérdésekben nyilvánultunk meg, és mindig, mint a Balatonért tenni akaró szervezet szóltunk hozzá a legtöbbször építő jelleggel. A jövőben is ezt szeretnénk tartani – hangsúlyozta a Balatoni Kör elnöke.

 

Ide kattintva meghallgathatod a Laposa Bence reakcióját:

 

 

borítókép: Facebook/Balatoni Kör